BajsLina

Solen

Publicerad 2018-03-31 10:30:18 i Allmänt, Mående,

Det har blivit färre och färre uppdateringar på slutet vilket nog både är positivt och negativt. 

Jag njuter av tillvaron just nu och tror att det är lite det jag behöver. Att bara vara. Det var så länge sedan som jag kände mig tillfreds utan att jaga någonting. Det känns lättare. Såklart finns det värre dagar men för det mesta är dom liksom helt okej. Inte grå och tom som jag har känt under längre perioder dom senaste två åren utan helt okej-dagar som lutar mer åt det positiva. 

Jag lyssnar mer på min kropp nu. Vad jag orkar med och vad som kommer göra mig gott. Tillåter mig själv att ta den där egentiden när den behövs och inte för att gräva ner mig i. Trots denna underbara upptäckt har jag fokuserat mycket på mitt psyke och liksom glömt att resten av kroppen faktiskt också spelar in... Detta fick jag kvitto på i torsdagskväll... En vecka av ojämnt ätande, mycket skräpmat, alkohol och godis har resulterat till en candida explosion (Google is you friend). Inte nog med att candida lever om i kroppen så har jag åkt på en förkylning och jag är ganska säker på att det kan leda till influensa. Det har nämligen en tendens att bli så för mig... 

Nu när jag jobbat med mitt psyke som länge varit mitt största problem är det dags att hjälpa kroppen också. Dessa två är ju extremt kopplade till varandra och är det så att candida levt om inom mig under en längre tid så är det inte konstigt att jag är extremt trött, har torr hårbotten och inte har någon sexlust(några exempel bara, finns säkerligen många fler). I och med min IBS så är det säkerligen lättare för mig att bli påverkad av candida och det är dags att ta tag i min kost och livsstil på riktigt. Sakta men säkert kommer jag lära mig mer om hur jag ska gå till väga och jag har några punkter som jag vet att jag kommer ta tag i. So here they come:  
  • Få en ordentlig diagnos av IBS. Slutade halvvägs sist då jag visste vart det skulle leda och struntade helt enkelt i att bry mig.
  • Veta hur jag ska lägga min kost och hur jag ska äta den. Ett vanligt problem hos oss med IBS är faktiskt att vi äter och dricker på fel sätt. Låter knasigt men det är sant. Jag sköljer till exempel ner min mat med dryck och har gjort det sedan jag var liten... Why I dont know. Blir typ godast så har jag tyckt.
  • Sluta snusa... Min mage tar så jäkla mycket stryk av detta och det är helt enkelt inte värt det.
  • Röra på mig mer kontinuerligt. 
  • Fortsätta jobba med psyket och inte stressa alltför mycket. För vad gör det för nytta egentligen? 

Det var nog allt för denna gången. Glad påsk på er och njut av solens härliga ljus. Den gör gott för själen. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela